Aluminium Kozijnen

Our Story

DE DUURZAAMHEID VAN ALUMINIUM KOZIJNEN

Kies je voor aluminium, dan kies je voor een beter milieu- én een lagere energierekening. Negentig procent van het aluminium in de bouw is gerecycled. En … onze aluminium ramen isoleren als de beste. Daarvan profiteert zowel het milieu als jouw portemonnee.

Onze aluminium ramen en deuren zijn geschikt voor HR++ en triple glas én kunnen toegepast worden in BENG en Nul-op-de-Meter-woningen.

Duurzame kwaliteit

AluK maakt gebruik van hoogwaardig gerecycled aluminium. Dat is mogelijk omdat aluminium niet inboet aan kwaliteit tijdens het recycling proces; het behoudt als een van de weinige materialen al haar goede eigenschappen.

Geen onderhoud

Aluminium kozijnen vragen geen onderhoud

Aluminium ramen en deuren schitteren altijd. De zon heeft nauwelijks invloed op de coating. En – doordat stof en vuil moeilijk hechten aan het gladde oppervlak – zien de kozijnen er zowel in de zomer als winter fris uit.

PET-flessen isolatie

Met REVIVE® zetten we PET-flessen om in duurzame aluminium raamsystemen en zo kunnen we in de toekomst jaarlijks zo’n 1.500.000 PET-flessen recycleren. We zijn trots dat we met deze innovatie telkens opnieuw een duurzame stap vooruit kunnen zetten. 

Duurzame kwaliteit

AluK maakt gebruik van hoogwaardig gerecycled aluminium. Dat is mogelijk omdat aluminium niet inboet aan kwaliteit tijdens het recycling proces; het behoudt als een van de weinige materialen al haar goede eigenschappen. Door hergebruikt aluminium te verwerken in de Urban Label collectie dragen we bij aan een schoner milieu. 

Slim isoleren achter fraai uiterlijk

Het fraaie uiterlijk van onze Urban Label collectie onttrekt de isolatie aan het oog. Deze gaat verscholen achter de ranke, robuuste of verfijnde profielen. Luchtgevulde isolatiekamers scheiden het binnen- en buitenprofiel van elkaar en zorgen dat hoge isolatiewaarden worden bereikt. Dat is prettig voor de energienota én zorgt voor een comfortabele en tochtvrije woning.  

Onze aluminium ramen en deuren zijn geschikt voor HR++ en triple glas én kunnen toegepast worden in BENG en Nul-op-de-Meter-woningen.

Energie besparen!

AluK beantwoordt de vraag naar hoogwaardig isolerende ramen en deuren met de stijlvolle Themis reeks. Die bevat twee designvarianten: Themis Next en Themis Steellook. Next heeft een moderne strakke uitstraling; Steellook heeft de elegantie en het zicht van de slanke stalen profielen van de jaren 30 uit de 20e eeuw. Beide leveren hoge energetische prestaties, met een U-waarde van slechts 0,93 W/m2K (afhankelijk van afmetingen en glaskeuze), en zijn met een maximale glasdikte van 53 mm geschikt voor triple glas. De luchtdichtheid is klasse 4. Zowel de Themis Next als de Themis Steellook kunnen voorzien worden van AluK REVIVE® PET- isolatoren. Deze hoogwaardige isolatoren zorgen voor maximale energetische prestaties en zijn ook nog eens goed voor het milieu. 

Als het gaat om energiebesparing is aluminium dus een uitstekende keuze. Daarnaast hebben aluminium ramen en deuren een fraai aanzien, een lange levensduur en een lage milieubelasting.

Voor het vervangen van oud glas door hoogwaardig isolerend glas, stelt de overheid subsidies beschikbaar. Informatie daarover is te vinden op de website van onder meer Milieu Centraal